Lotul României pentru prima etapă din CETEQ Nations League

În perioada 5-7 aprilie, localitatea belgiană Wavre va găzdui prima etapă din competiția europeană CETEQ Nations League. Nou-înființata competiție de către Confederația Europeană de Teqball reunește la start 8 țări. Alături de România, în circuitul de 4 etape, vor fi prezente Slovacia, Ungaria, Franța, Belgia, Polonia, Portugalia și Danemarca.

CETEQ Nations League este prima competiție în care contează rezultatele generale ale țării și nu cele individuale ale sportivilor. Pe parcursul celor 4 etape, din acest an, fiecare țară va întâlni de două ori celelalte selecționate înscrise, la 6 probe: simplu masculin/feminin, dublu masculin/feminin, dublu mixt și U19 (juniori).

Sistemul este inovativ pentru turneele de Teqball. Un meci se încheie când o selecționată va ajunge la punctul 60, după fiecare 10 puncte jucate urmând să fie schimbată proba. Formația care pierde are posibilitatea de a alege următoarea probă, cu obligația de a se juca toate cele 6 categorii menționate. 

Pentru prima etapă, lotul României va fi format din următorii sportivi:

GYORGYDEAK APOR

BARABASI KINGA

SZILAGYI ARNOLD

KRISTALY HUNOR

LAKATOS KRISZTA

GERGELY PETER

Aceștia vor evolua în cele 6 probe ale evenimentului, după cum urmează:

MS:   Gyorgydeak Apor

WS:   Barabasi Kinga

MD:   Szilagyi Arnold / Kristaly Hunor

WD:    Barabasi Kinga / Lakatos Kriszta

XD:    Gyorgydeak Apor / Barabasi Kinga

U19:   Gergely Peter, Lakatos Kriszta

Team Manager: Szilagyi Arnold

Conform celor stabilite de organizatori, România va întâlni la Wavre, Polonia, Ungaria, Danemarca și Portugalia. 

Partidele din prima etapă a CETEQ Nations League se vor disputa concomitent cu întrecerile din Belgian International Teqball Open. Etapele 2 și 3, găzduite de Varșovia și Paris vor fi evenimente de sine stătătoare. Gazda ultimei etape va fi stabilită în perioada următoare.

După disputarea celor 4 etape, va fi întocmit un clasament general, care va stabili câștigătoarea ediției inaugurale din CETEQ Nations League.