Romania are 2 sanse la medalii la Bangkok

România are 2 sportivi în semifinalele Campionatului Mondial de Teqball - Bangkok 2023: Gyorgydeak Apor, la simplu masculin și Barabasi Kinga, la simplu feminin. Cei doi vor juca sâmbătă dimineața, pentru un loc în finalele mari.

La simplu masculin, Gyorgydeak Apor, numărul 1 mondial, campionul mondial în exercițiu și câștigător al Jocurilor Europene din 2023, nu a evoluat în grupe, fiind calificat direct în prima rundă eliminatorie. În această fază a trecut de canadianul Robert Kertesz, în două seturi (12-1, 12-4). 

În optimile de finală l-a învins pe reprezentantul gazdelor Uthen Kukheaw, tot în două seturi (12-5, 12-3).

În sferturile de finală, Apor a trecut de belgianul Jonathan Coquelle (12-2, 12-5).

Așadar, calificare în primii 4 jucători ai lumii, fără set pierdut.

Sâmbătă dimineața, de la ora 8:50 (ora României), în penultimul act, Apor îl va întâlni pe danezul Brian Mengel Thomsen (numărul 10 mondial). În cealaltă semifinală se vor întâlni Hugo Rabeux (Franța) și Adrian Duszak (Polonia).

Finala probei de simplu masculin este programată tot mâine, de la ora 14:50 (ora României).

La simplu feminin, Barabasi Kinga și-a câștigat partidele din grupă, în câte două seturi, cu Dana Hillmann (Germania), 12-5, 12-4 și Huhong Shi (China), 12-2, 12-6.

Kinga nu a jucat în prima rundă eliminatorie, datorită statutului de cap de serie (numărul 8 mondial). În optimile de finală, a învins-o pe Ekaterina Poteshkina, în două seturi, 12-3, 12-7. În sferturile de finală, adversară i-a fost franțuzoaica Amelie Julien (numărul 5 mondial), de care a trecut, tot în două seturi, 12-10, 12-7. Tot o calificare în semifinale, fără să piardă vreun set și pentru Kinga.

Sâmbătă dimineața, de la ora 8:10 (ora României), în semifinale, Barabasi Kinga o va întâlni pe brazilianca Rafaella Fontes Gimenez (numărul 4 mondial). Cealaltă finalistă va fi stabilită în urma jocului Caroline Greco (USA - numărul 2 mondial) și Juntatip Kuntatong (Thailanda - numărul 19 mondial).

Finala probei de simplu feminin este programată sâmbătă, de la ora 13:30 (ora României).

La dublu masculin, perechea Gyorgydeak Apor / Szilagyi Arnold a fost eliminată în sferturile de finală, de thailandezii Phakpong Dejaroen / Boonkoom Tipwong. A fost un meci spectaculos, de 3 seturi. Primul câștigat de reprezentanții gazdelor, 12-9, următorul de perechea noastră, 12-8, iar decisivul adjudecat de thailandezi, 12-10. Un meci, în care, gazdele au folosit la maximum tehnica lovirii mingii din sportul lor tradițional, sepak takraw, unicul stil de atac al acestora.

În optimile de finală, Gyorgydeak/Szilagyi trecuseră de danezii Thomsen/Aagaard, cu 2-1 la seturi.

La dublu-mixt, perechea Szilagyi Arnold / Barabasi Kinga a fost eliminată în optimile de finală, de favoriții numărul 1, maghiarii Banyik Csaba / Acs Krisztina, în minimum de seturi, 4-12, 6-12.

La dublu feminin, perechea Miklos Tunde / Lakatos Krisztina nu s-a calificat din grupe, pierzând ambele jocuri disputate.

Partidele din semifinalele competiției pot fi urmărite online pe canalul de You Tube al Federației Internaționale de Teqball, iar jocurile din finalele pentru medalii pe canalele EUROSPORT ȘI PRIMA SPORT 4.