Turneu de calificare pentru Campionatul Mondial 2023

Sâmbătă, 14 și duminică, 15 octombrie, Sala de sport a UMFST Târgu-Mureș a găzduit partidele turneului național de calificare pentru ediția din acest an a Campionatului Mondial de Teqball, găzduit de Thailanda, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie.

Proba de simplu masculin a fost câștigată, conform așteptărilor, de campionul mondial al probei, Gyorgydeak Apor, care l-a învins în finală pe Gergely Peter, în două seturi, 12-5, 12-5. Locul 3 a fost ocupat de Kristaly Hunor, după victoria 12-9, 12-9, în fața lui Mate Zoltan, în finala mică.

La startul probei de simplu masculin au fost 26 de jucători. 2 capi de serie, Gyorgydeak Apor și Alexandru Sabău au evoluat doar din sferturile de finală, ceilalți 24 disputând jocurile din grupe, 12 obținând calificarea în optimile de finală.

Proba de dublu masculin a consemnat o mare supriză. Perechea Szilagyi Arnold/Kristaly Hunor, de la Transilvania Târgu-Mureș a învins, după un meci dramatic, perechea Gyorgydeak Apor – Ilyes Szabolcs, de la Gobek Teqball Team Od. Secuiesc. Partida a fost una spectaculoasă, cu răsturnări de scor, victoria fiind obținută în două seturi, cu același rezultat, 12-11 / 12-11. Locul 3 a fost ocupat de Mate Zoltan / Alexandru Costea, învingătoare în finala mică, 2-1 în fața echipei Gergely Peter/Matyas Mate.

13 echipe au fost înscrise la proba de dublu, împărțite în 4 grupe, primele două clasate calificându-se în sferturile de finală.

Proba de dublu-mixt a fost câștigată de Szilagyi Arnold/Barabasi Kinga – Transilvania Târgu-Mureș, 2-0 (12-3, 12-6) în fața echipei Ilyes Szabolcs/Miklos Tunde – Gobek Teqball Team Od. Secuiesc. Locul 3 a fost ocupat de Fori Endre/Lakatos Kriszta, 2-0, în fața coechipierilor de la Gobek, Kiss Zoltan/Pasztor Krisztina.

5 echipe au fost înscrise la proba de dublu-mixt, după sistemul fiecare cu fiecare, semifinalele rezervând duelurile între locurile 1-4 și 2-3.

Perechea Miklos Tunde/Lakatos Krisztina a câștigat proba de dublu feminin, 2-0 în fața colegelor de la Gobek Od. Secuiesc, Simo Boglarka/Pasztor Krisztina.

Barabasi Kinga a fost declarată câștigătoarea probei de simplu feminin.

Trofeele și diplomele au fost înmânate de către Teodor Luca – președinte Federația Română de Teqball, conf. univ. dr. Vasile Septimiu Ormenișan – UBB Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Florin Țurcanu – UMFST Târgu-Mureș și Szanto Lorant – Președinte Comisia de Arbitri FRTEQ.

Federația Română de Teqball mulțumește partenerilor pentru sprijinul acordat organizării acestui turneu de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball 2023: Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, UMFST Târgu-Mureș, CSM Târgu-Mureș, Visit Mures,  Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Romgaz, Seroussi.

O mențiune specială pentru arbitri care au condus partidele acestei competiții: Molnos Imre, Balazsi Csaba, Marton Aron, Szabo Attila și Novak Csaba.